Dort s marcipánovými figurkami

Recepty, Dorty

Suroviny

Těsto:
4 vejce
30 dkg moučkového cukru
10 lžic studené vody
20 dkg hrubé mouky
citrónová kůra
1/2 prášku do pečiva
10 dkg mletých ořechů
Chcete-li dvoupatrový dort, dávku rovnou zdvojnásobte. Šlehejte nejprve bílky, poté žloutky s cukrem, po lžících přidávejte vodu a opatrně, zlehka vmíchejte vše ostatní. Upečte, studené rozkrojte cukrářským nožem nebo pilkou.

Postup přípravy receptu

  1. Krém: 1/8 l vody, 1 lžíce Solamylu, 1 vejce. Vše vaříme, až se nelepí. Mícháme do zchladnutí. Na 1/4 kg másla přijde 15 dkg moučkového cukru, umícháme, přidáváme do krému. Množství másla a cukru volíme podle potřeby, krém by měl stačit ke spojení částí dortu a na zdobení.

  2. Poleva: 5 dkg másla, 8 dkg cukru, 2 dkg kakaa, 2 lžíce mléka, 1 lžíce Solamylu. Vše dáme do studeného mléka a vaříme do zhoustnutí. Nesmí vřít, mícháme dohladka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!