Mléčné brambory v zelenině s parmazánovými chipsy

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 cuketa podélně rozřízlá, neloupaná
trocha olivového oleje
voda na podlití
3 střední brambory oloupané a nakrájené na malé kostičky
250 ml mléka
špetka muškátového květu (nemusí být)
1 střední cibule (nakrájená na malé kostičky)
2 velké červené papriky
70 g slaniny nebo špeku nakrájeného na nudličky
1 hrst sekané pažitky nebo petrželky
sníh z jednoho bílku
sušený česnek
sůl
trocha parmazánu na závěrečné posypání
(4 lžíce parmazánu na chipsy, viz poznámka)

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme v mléce ochuceném sušeným česnekem a solí. Pak je slijeme (z mléka pak můžeme udělat například česnekovou krémovou polévku). Na pánvi opečeme slaninu, tu dáme stranou a na výpeku opečeme cibuli téměř dozlatova.

  2. V míse smícháme brambory, cibuli, opečenou slaninu, brambory, osolíme a přidáme sušený česnek podle chuti. Z paprik seřízneme špičky, nakrájíme je na jemno a přidáme k bramborové směsi, do které pak opatrně vmícháme sníh z bílků.

  3. Směsí plníme očištěné papriky i cukety, vložíme do zapékací misky a pečeme asi 40 minut na 160°C. Ke konci posypeme parmazánem a ještě chvilku zapečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!