Pochoutka z rybího file a zeleniny

Recepty, Ryby

Suroviny

600 g rybího file
125 g másla
3 mrkve
1 kořenová petržel
1 veliká cibule
kousek celeru
mražený hrášek
1 lžíce petrželky kadeřavé
pažitka
sůl
pepř
minimum podravky

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu nakrájíme - cibuli na měsíčky, petržel a mrkev na kolečka, celer na drobné kostičky, opražíme na másle dozlatova (mrkev a petržel mám na tenká kolečka, tak ji přidávám později k cibuli a celeru).

  2. Směs shrneme ke kraji a na máslo vložíme osolené a opepřené maso, necháme zatáhnout, promícháme, podlijeme trochou vody - čím méně dáme, tím bude jídlo chutnější. Přiklopíme a necháme chvíli dusit. Ke konci přidáme hrášek a nějakou zelenou bylinku, dochutíme solí, pepřem, případně tou podravkou i když není zdravá. Necháme dojít pod pokličkou, aby nám změkl hrášek a podáváme. Nejlepší přílohou je rozpečené pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!