Plněné žampionyřapíkáčky
Recepty, HoubySuroviny
- 10 středně velkých žampionů
- 120 g 30% sýra Eidam
- 1 řapík z řapíkatého celeru
- centimetrový plátek másla
Postup Plněné žampionyřapíkáčky
Postup přípravy receptu
-
Žampiony sloupneme a ostřejší lžičkou vydlabeme dužin (dužinu a nožky můžeme použít pod maso nebo do polévky).
Sýr nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle a důkladně promícháme s řapíkem celeru, nakrájeným na velmi jemno. Připravenou směsí naplníme žampionové kloboučky, které poklademe vedle sebe do máslem vymazané zapékací mísy.
V předehřáté troubě pečeme na 3/4 výkon(mám plynovou) přikryté 20 minut. Podáváme s přílohou, kterou máme rádi. Na talíři vše zlehka pokropíme vypečenou máslovou šťávou.