Václavky na pórku s tarhoňou
Recepty, HoubySuroviny
- 500 g václavek
- 1 pórek (jen zelená část)
- 1 cibule
- olej
- 1 lžíce mleté papriky
- pepř
- Tarhoňa:
- 300 g tarhoni
- olej
- sůl
Postup Václavky na pórku s tarhoňou
Postup přípravy receptu
-
Na troške oleja opražíme narezanú cibuľu a na kolieska narezaný pór. Pridáme mletú papriku, narezané podpňovky, premiešame a podlejeme trochou vody. Osolíme, okoreníme a dusíme 20 minút.
Medzitým si pripravíme tarhoňu: na troche oleja za stáleho miešania opražíme tarhoňu, zalejeme vodou (asi 1 cm nad tarhoňou) a osolíme. Zakryté vložíme do rúry a dusíme do mäkka.
Huby podávame s tarhoňou a šalátom alebo s kyslou uhorkou či čalamádou.