Václavky na pórku s tarhoňou

Recepty, Houby

Suroviny

500 g václavek
1 pórek (jen zelená část)
1 cibule
olej
1 lžíce mleté papriky
pepř
Tarhoňa:
300 g tarhoni
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na troške oleja opražíme narezanú cibuľu a na kolieska narezaný pór. Pridáme mletú papriku, narezané podpňovky, premiešame a podlejeme trochou vody. Osolíme, okoreníme a dusíme 20 minút.

  2. Medzitým si pripravíme tarhoňu: na troche oleja za stáleho miešania opražíme tarhoňu, zalejeme vodou (asi 1 cm nad tarhoňou) a osolíme. Zakryté vložíme do rúry a dusíme do mäkka.

  3. Huby podávame s tarhoňou a šalátom alebo s kyslou uhorkou či čalamádou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!