Uzený vývar s krupicovo-česnekovými noky
Recepty, PolévkySuroviny
- 2 l uzeného vývaru
- 1 malou mrkev
- 1 malou petržel
- 1/4 menšího celeru
- zelená petrželka
- podle potřeby sůl
- Na noky:
- 2 vejce
- podle potřeby sůl
- čerstvě mletý pepř
- 70-80 g dětské krupičky (možná víc, nebo méně - záleží na velikosti vajec)
- 2 lžičky sušeného medvědího česneku
- 1 lžičku sušeného česneku
Postup Uzený vývar s krupicovo-česnekovými noky
Postup přípravy receptu
-
Na noky si v misce rozmícháme vejce se solí, oběma česneky a pomalu zašleháváme dětskou krupičku. Těsto nesmí být moc husté, ale ani příliš řídké.
Zeleninu očistíme, oloupeme a nastrouháme nahrubo.
Uzený vývar přivedeme k varu, přes cedník na halušky protlačíme noky.
Přidáme nastrouhanou zeleninu a vaříme dokud noky neplavou na povrchu polévky.
Dle chuti ještě přisolíme, přidáme nakrájenou zelenou petrželku.
dyž zbude uvařené uzené můžeme také do polévky přidat.