Uzený vývar s krupicovo-česnekovými noky

Recepty, Polévky

Suroviny

2 l uzeného vývaru
1 malou mrkev
1 malou petržel
1/4 menšího celeru
zelená petrželka
podle potřeby sůl
Na noky:
2 vejce
podle potřeby sůl
čerstvě mletý pepř
70-80 g dětské krupičky (možná víc, nebo méně - záleží na velikosti vajec)
2 lžičky sušeného medvědího česneku
1 lžičku sušeného česneku

Postup přípravy receptu

  1. Na noky si v misce rozmícháme vejce se solí, oběma česneky a pomalu zašleháváme dětskou krupičku. Těsto nesmí být moc husté, ale ani příliš řídké.

  2. Zeleninu očistíme, oloupeme a nastrouháme nahrubo.

  3. Uzený vývar přivedeme k varu, přes cedník na halušky protlačíme noky.

  4. Přidáme nastrouhanou zeleninu a vaříme dokud noky neplavou na povrchu polévky.

  5. Dle chuti ještě přisolíme, přidáme nakrájenou zelenou petrželku.

  6. dyž zbude uvařené uzené můžeme také do polévky přidat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!