Hovězí grill-burger

Recepty, Grilování

Suroviny

3/4 kg mletého hovězího masa (na 6 porcí)
1/2 svazku čerstvé plocholisté petrželové natě
1/2 svazku čerstvé koriandrové nati
6 plátků uzené slaniny
čerstvě mletá hrubozrnná mořská sůl
čerstvě mletý pepř čtyř barev
bílá cibule
nakládané pikantní okurky
Dijonská majonéza
hustý kečup
6 plátků sýru Chedar
1/2 hlávky ledového salátu

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí mleté maso osolíme, opepříme a přidáme do něj nasekanou petrželovou a koriandrovou nať. Ručně poctivě prohněteme a dáme uložit do chladu.

  2. Nakrájíme si na jemno bílou cibuli, pikantní okurky na plátky, rajčata na plátky a ledový salát na nudličky a sýr.

  3. Rozpálíme si dobře gril. Z hovězího masa vytvoříme za pomocí kovové formičky 6 pevných masových placek vysokých 2 cm. Vložíme na špekem potřený rošt rozpáleného grilu a velmi zprudka opečeme z obou stran cca 5 minut z každé strany. Na každou porci masa položíme plátek sýru.

  4. V tuto dobu si opečeme dokřupava i plátky uzené slaniny. Rozříznuté burgerové bulky opečeme z vnitřní strany na sucho na grilu.

  5. Spodní část bulky potřeme bohatě Dijonskou majonézou, bohatě posypeme nasekanou bílou cibulí, plátky pikantních okurek a bohatě posypeme nudličkami nakrájeného ledového salátu. Z grilu přendáme na bulku roztaveným sýrem ozdobené maso, poklademe tenkými plátky rajčete, plátkem opečené křupavé slaniny a přiklopíme horní částí bulky, kterou jsme z vnitřní strany potřeli hustým kečupem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!