Hovězí grill-burger
Recepty, GrilováníSuroviny
- 3/4 kg mletého hovězího masa (na 6 porcí)
- 1/2 svazku čerstvé plocholisté petrželové natě
- 1/2 svazku čerstvé koriandrové nati
- 6 plátků uzené slaniny
- čerstvě mletá hrubozrnná mořská sůl
- čerstvě mletý pepř čtyř barev
- bílá cibule
- nakládané pikantní okurky
- Dijonská majonéza
- hustý kečup
- 6 plátků sýru Chedar
- 1/2 hlávky ledového salátu
Postup Hovězí grill-burger
Postup přípravy receptu
-
Hovězí mleté maso osolíme, opepříme a přidáme do něj nasekanou petrželovou a koriandrovou nať. Ručně poctivě prohněteme a dáme uložit do chladu.
Nakrájíme si na jemno bílou cibuli, pikantní okurky na plátky, rajčata na plátky a ledový salát na nudličky a sýr.
Rozpálíme si dobře gril. Z hovězího masa vytvoříme za pomocí kovové formičky 6 pevných masových placek vysokých 2 cm. Vložíme na špekem potřený rošt rozpáleného grilu a velmi zprudka opečeme z obou stran cca 5 minut z každé strany. Na každou porci masa položíme plátek sýru.
V tuto dobu si opečeme dokřupava i plátky uzené slaniny. Rozříznuté burgerové bulky opečeme z vnitřní strany na sucho na grilu.
Spodní část bulky potřeme bohatě Dijonskou majonézou, bohatě posypeme nasekanou bílou cibulí, plátky pikantních okurek a bohatě posypeme nudličkami nakrájeného ledového salátu. Z grilu přendáme na bulku roztaveným sýrem ozdobené maso, poklademe tenkými plátky rajčete, plátkem opečené křupavé slaniny a přiklopíme horní částí bulky, kterou jsme z vnitřní strany potřeli hustým kečupem.