Jidášky sypané mákem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
1/2 kg polohrubé mouky
špetka soli
4 lžíce cukru
citronová kůra
1/2 kostky droždí
1/4 l vlahého mléka
2 žloutky
1/2 másla - 125g
1 vejce na potření
mák na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Do mouky se solí, s citronovou kůrou a cukrem nalijeme kvásek, přidáme žloutky a vlažné rozpuštěné máslo. Zpracujeme těsto, pořádně vymícháme, dáme na hodinu kynout.

  2. Poté z těsta vytvoříme šišku, kterou rozkrájíme na stejné dílky, ze kterých vyválíme silnější válečky.

  3. Tyto válečky přeložíme a zakroutíme. Necháme chvíli nakynout, pak potřeme rozkvedlaným vajíčkem a posypeme mákem.

  4. Pečeme dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!