Kuřecí stehýnka s červenou čočkou a čínskym zelím

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 horní kuřecí stehna
2 rajčata
200 g ačokči (nebo1 paprika)
150 g červené čočky
1 čínske zelí
1 cibule
200 ml drůběžího vývaru
100-150 ml bílého vína
1 bobkový list
několik lístků šalvěje
olej
pepř
3-4 stroužky česneku
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Stehná osolíme, okoreníme a na horúcom oleji opečieme z oboch strán. Vyberieme ich, uložíme do pekáča a obložíme na kúsky narezanou cibuľou, šalviou, bobkovým listom. Podlejeme vývarom a zakryté pečieme v rúre na 200°C asi 30 minút.

  2. Do výpeku po stehnách dáme narezané paradajky a ačokču (papriku), šošovicu a restujeme za stáleho miešania asi 5 minút. Jemne osolíme.

  3. Stehná vyberieme z rúry, obložíme zeleninou, podlejeme vínom a odkryté pečieme, kým nie sú mäkké a kôrka dočervena.

  4. Na panvici na oleji orestujeme rozobratú čínsku kapustu spolu s prelisovaným cesnakom. Restujeme krátko, len asi 5 minút, stonky kapusty musia ostať pevné, chrumkavé.

  5. Servírujeme stehná so zeleninou obložené čínskou kapustou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!