Kuřecí stehýnka s červenou čočkou a čínskym zelím
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 horní kuřecí stehna
- 2 rajčata
- 200 g ačokči (nebo1 paprika)
- 150 g červené čočky
- 1 čínske zelí
- 1 cibule
- 200 ml drůběžího vývaru
- 100-150 ml bílého vína
- 1 bobkový list
- několik lístků šalvěje
- olej
- pepř
- 3-4 stroužky česneku
- sůl
Postup Kuřecí stehýnka s červenou čočkou a čínskym zelím
Postup přípravy receptu
-
Stehná osolíme, okoreníme a na horúcom oleji opečieme z oboch strán. Vyberieme ich, uložíme do pekáča a obložíme na kúsky narezanou cibuľou, šalviou, bobkovým listom. Podlejeme vývarom a zakryté pečieme v rúre na 200°C asi 30 minút.
Do výpeku po stehnách dáme narezané paradajky a ačokču (papriku), šošovicu a restujeme za stáleho miešania asi 5 minút. Jemne osolíme.
Stehná vyberieme z rúry, obložíme zeleninou, podlejeme vínom a odkryté pečieme, kým nie sú mäkké a kôrka dočervena.
Na panvici na oleji orestujeme rozobratú čínsku kapustu spolu s prelisovaným cesnakom. Restujeme krátko, len asi 5 minút, stonky kapusty musia ostať pevné, chrumkavé.
Servírujeme stehná so zeleninou obložené čínskou kapustou.