Jidášky z majonézy
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 250 g hladké mouky
- 250 g polohrubé mouky
- špetka soli
- 50 g cukru
- 1 pl vanilkového cukru
- 1 kostka droždí
- 1 vejce
- 200 ml majonézy
- 200 ml vlažného mléka
- Na potření:
- 1 vejce
- mák
- K podávání:
- med
Postup Jidášky z majonézy
Postup přípravy receptu
-
V míse smícháme mouky a sůl, uprostřed vytvoříme důlek, kam rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem a zalijeme vlažným mlékem, Necháme vzejít kvásek.
Do mísy přidáme celé vejce, majonézu a vypracujeme těsto. Necháme vykynout asi 1 hodinu.
Vykynuté těsto rozdělíme na čtvrtky a každou na 8 dílků. Vyválíme dlouhé válečky, které stočíme do tvaru šnečků a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Necháme ještě asi 10 minut kynout, pak potřeme vejcem a posypeme mákem.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°asi 20 minut.