Vaječné nočky

Recepty, Ostatní

Suroviny

asi 300 g polohrubé mouky
1 lžička soli
1 vejce
voda podle potřeby
----------
4 vejce
100-150 g slaniny nebo špeku
3 naťové cibulky (nebo kousek pokrájeného pórku)
2 lžíce sádla

Postup přípravy receptu

  1. Do misky s osolenou moukou rozklepneme vejce, promícháme a pomalu přiléváme vodu tak, aby vzniklo řidší haluškové těsto - asi jako na lívance. Do přiměřeně velkého hrnce dáme vařit vodu, přes haluškovač vytlačujeme noky, necháme je - až vyplavou - chvilinku povařit a cedníkem vyndáme do misky se lžící sádla, promícháme, aby se neslepily.

  2. Na větší pánvi opečeme slaninu (případně přidáme lžíci sádla) nebo špek s cibulkou či porkem a uděláme řidší smaženici. Do ní vmícháme uvařené nočky a zamícháme. Podle potřeby osolíme - ale opatrně, slanina je slaná dost.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!