Vaječné nočky
Recepty, OstatníSuroviny
- asi 300 g polohrubé mouky
- 1 lžička soli
- 1 vejce
- voda podle potřeby
- ----------
- 4 vejce
- 100-150 g slaniny nebo špeku
- 3 naťové cibulky (nebo kousek pokrájeného pórku)
- 2 lžíce sádla
Postup Vaječné nočky
Postup přípravy receptu
-
Do misky s osolenou moukou rozklepneme vejce, promícháme a pomalu přiléváme vodu tak, aby vzniklo řidší haluškové těsto - asi jako na lívance. Do přiměřeně velkého hrnce dáme vařit vodu, přes haluškovač vytlačujeme noky, necháme je - až vyplavou - chvilinku povařit a cedníkem vyndáme do misky se lžící sádla, promícháme, aby se neslepily.
Na větší pánvi opečeme slaninu (případně přidáme lžíci sádla) nebo špek s cibulkou či porkem a uděláme řidší smaženici. Do ní vmícháme uvařené nočky a zamícháme. Podle potřeby osolíme - ale opatrně, slanina je slaná dost.