Modré rohlíčky
Recepty, CukrovíSuroviny
- 25 dkg hladké mouky
- 7 dkg cukru moučky
- 1 PL vanilkového cukru (vlastní výroby)
- 7 dkg celého modrého máku
- 20 dkg másla
- 1 žloutek
- špetka soli
- 1 PL rumu
Postup Modré rohlíčky
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny zpracujeme v robotu na vláčné těsto.
Zabalíme ho do fólie a necháme odpočinout v ledničce, nejméně na 2 hodiny. Já nechávám přes noc nebo klidně i 2-3 dny.
Z odleženého těsta vyválíme váleček, ten rozdělíme na dílky a z nich tvarujeme rohlíčky.
Rovnáme je na plech s pečícím papírem a v předehřáté troubě na 170°C upečeme. Jakmile špičky zrůžoví, jsou hotové. Vychladlé obalujeme v moučkovém cukru.