Modré rohlíčky

Recepty, Cukroví

Suroviny

25 dkg hladké mouky
7 dkg cukru moučky
1 PL vanilkového cukru (vlastní výroby)
7 dkg celého modrého máku
20 dkg másla
1 žloutek
špetka soli
1 PL rumu

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny zpracujeme v robotu na vláčné těsto.

  2. Zabalíme ho do fólie a necháme odpočinout v ledničce, nejméně na 2 hodiny. Já nechávám přes noc nebo klidně i 2-3 dny.

  3. Z odleženého těsta vyválíme váleček, ten rozdělíme na dílky a z nich tvarujeme rohlíčky.

  4. Rovnáme je na plech s pečícím papírem a v předehřáté troubě na 170°C upečeme. Jakmile špičky zrůžoví, jsou hotové. Vychladlé obalujeme v moučkovém cukru.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!