Kuřecí pečené v pivní marinádě
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 800 g kuřecích křídel nebo horních stehen
- 1 cibule
- 300 ml černého piva
- 2 lžíce dobrého kečupu
- 1/2 lžíce hořčice
- chilli pasta podle chuti
- 1 lžička grilovacího koření
- 3 plátky másla
- sůl
- pepř
Postup Kuřecí pečené v pivní marinádě
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí díly osolíme a opepříme. Smícháme pivo s kečupem, hořčicí, kořením a chilli. Cibuli nakrájíme na dílky a dáme do pekáčku.
Na cibuli uložíme maso a zalijeme připraveným pivem. Necháme při pokojové teplotě asi 1-2 hodinky marinovat. Potom nahoru dáme plátky másla a pekáček přikryjeme.
Pečeme asi 50-60 minut při 180 st. Během pečení maso poléváme výpekem. Když už je maso měkké, pekáček odkryjeme a zvýšíme teplotu. Dopečeme do zlatova.