Hrách a kroupy-vůbec není hloupý, ale dobrý a nemáme to každý den
Recepty, LuštěninySuroviny
- 1 hrnek uvařených krup
- 3/4 hrnku uvařeného hrachu (ne rozvařeného, musí být kuličky!)
- 1 hrnek i více hub (čerstvé, sušené,zamražené)
- 1 cibule
- 2-3 stroužky česneku
- kousek sádla
- oříšek másla
- možno dát anglickou slaninu
- majoránka
- štipec pepře
- kmín
- sůl
Postup Hrách a kroupy-vůbec není hloupý, ale dobrý a nemáme to každý den
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme si zvlášť množství krup a hrachu, vaříme ve slané vodě, do pekáčku si dáme sádlo a vytřeme jím celý pekáček a pak na něm osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli do sklovita, přidáme drobně pokrájenou anglickou slaninu, houby a necháme je vydusit, pekáček nepřikrýváme!
Propasírujeme česnek, dáme hrách, kroupy, pepř, sůl, majoránku, všechno promícháme, uhladíme a dáme zapéct do vyhřáté trouby tak na 20 minut.
Můžeme posypat strouhaným sýrem a jako přílohu přidat kyselé okurky nebo rajčata a co kdo rád.