Vepřový pekáček se zeleninou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4-5 plátků vepřové krkovice (plec)
200 g uzeného masa v celku
800 g brambor
2 cibule
paprika červená
paprika zelená
4-5 větších plátků anglické slaniny
150 ml smetany
2 lžíce oleje
hořčice
česnek
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso lehce naklepeme a okořeníme.

  2. Oloupané brambory nakrájíme na 1 cm plátky, zeleninu a uzené maso na kousky.

  3. Maso opečeme zprudka na oleji, jen aby se zatáhlo.

  4. Do zapékací misky ukládáme brambory a cibuli, osolíme je a opepříme.

  5. Nahoru maso, které mažeme hořčicí, přidáme i výpek a zeleninu.

  6. Na každé maso položíme plátek slaniny.

  7. Celé to zalijeme smetanou.

  8. Pečeme přikryté 35-40 minut a poté odkryté ještě asi 15 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!