Vepřový pekáček se zeleninou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4-5 plátků vepřové krkovice (plec)
- 200 g uzeného masa v celku
- 800 g brambor
- 2 cibule
- paprika červená
- paprika zelená
- 4-5 větších plátků anglické slaniny
- 150 ml smetany
- 2 lžíce oleje
- hořčice
- česnek
- pepř
- sůl
Postup Vepřový pekáček se zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Maso lehce naklepeme a okořeníme.
Oloupané brambory nakrájíme na 1 cm plátky, zeleninu a uzené maso na kousky.
Maso opečeme zprudka na oleji, jen aby se zatáhlo.
Do zapékací misky ukládáme brambory a cibuli, osolíme je a opepříme.
Nahoru maso, které mažeme hořčicí, přidáme i výpek a zeleninu.
Na každé maso položíme plátek slaniny.
Celé to zalijeme smetanou.
Pečeme přikryté 35-40 minut a poté odkryté ještě asi 15 minut.