Kvašená zázvorová limonáda (ginger beer)

Recepty, Nápoje

Suroviny

50 g čerstvého zázvoru
200 g cukru
750 g převařené vychlazené vody

Postup přípravy receptu

  1. Litrovou sklenici vypláchneme vroucí vodou a smícháme v ní neoloupaný nastrouhaný zázvor, cukr a převařenou vodu. Mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Poté překryjeme igelitovým sáčkem, zajistíme provázkem či gumičkou a necháme stát na teplém místě.

  2. Každý den lehce promícháme lžící, kterou jsme nejprve spařili vroucí vodou. První dva dny se zdánlivě nic neděje, poté se objeví bublinky a limonáda začíná kvasit. Proces kvašení trvá podle teploty okolí 6-10 dní a limonáda se při něm zakalí. Když ustane bublání, limonádu přecedíme (ideálně přes plátno nebo čistý kapesník), nalijeme do čisté sklenice a uchováváme v lednici.

  3. Kdo má raději kyselejší chuť, může do hotové limonády přidat trochu citronové šťávy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!