Okurková limonáda kvašená v lahvi

Recepty, Nápoje

Suroviny

3 litry převařené vody
2 limetky nebo citróny
10 lžic cukru (množství cukru záleží na vaší chuti
1/2 čajové lžičky sušených kvasnic
3 salátové okurky nastrouhané na kolečka
můžete přidat trochu čerstvého tymiánu nebo bazalky nebo nastrouhat kousek zázvoru

Postup přípravy receptu

  1. Převařte vodu a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.

  2. Ve velké nádobě (ideální je velká sklenice) rozpusťte ve vodě cukr, kvasnice a na kolečka nakrájené omyté limetky a nastrouhané okurky.

  3. Takto naloženou limonádu nechte v zakryté sklenici při pokojové teplotě 24 hodin.

  4. Poté ji přeceďte přes cedník, nebo gázu a nechte vychladit.

  5. V uzavřené lahvi vám vydrží v lednici minimálně 24 hodin, tedy pokud ji mezitím nevypijete jako já.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!