Okurková limonáda kvašená v lahvi
Recepty, NápojeSuroviny
- 3 litry převařené vody
- 2 limetky nebo citróny
- 10 lžic cukru (množství cukru záleží na vaší chuti
- 1/2 čajové lžičky sušených kvasnic
- 3 salátové okurky nastrouhané na kolečka
- můžete přidat trochu čerstvého tymiánu nebo bazalky nebo nastrouhat kousek zázvoru
Postup Okurková limonáda kvašená v lahvi
Postup přípravy receptu
-
Převařte vodu a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
Ve velké nádobě (ideální je velká sklenice) rozpusťte ve vodě cukr, kvasnice a na kolečka nakrájené omyté limetky a nastrouhané okurky.
Takto naloženou limonádu nechte v zakryté sklenici při pokojové teplotě 24 hodin.
Poté ji přeceďte přes cedník, nebo gázu a nechte vychladit.
V uzavřené lahvi vám vydrží v lednici minimálně 24 hodin, tedy pokud ji mezitím nevypijete jako já.