Quesadilla s vejci a jalapeňo

Recepty, Ostatní

Suroviny

2 tortilly
2 vejce natvrdo
150 g tvrdého sýru
vrchovaté 2 PL zakysané smetany
jarní cibulka
1 PL naložených papriček jalapeňo
vločky chilli (nebo sladké papriky)
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Sýr nastrouháme nahrubo, 2/3 smícháme se zakysanou smetanou, osolíme a směsí potřeme tortillu.

  2. Větší část spíše ke středu.

  3. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka, vejce na kousky a spolu s jalapeňo papričkami vše rozdělíme na sýrovou směs.

  4. Posypeme ještě vločkami chilli nebo papriky a posypeme zbytkem sýru.

  5. Na velkou pánev lehce vymazanou olejem položíme obloženou tortillu a překryjeme ji druhou.

  6. Pečeme na mírnějším ohni, aby se sýr rozpustil, spojil obě tortilly, ale aby se tortilly nespálily.

  7. Otočíme a dopečeme i z druhé strany.

  8. Nakrájíme na 1/4 nebo 1/8 a jíme nejlépe zabalené do listu římského salátu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!