Plíčky marinované,smažené v trojobalu

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

vepřové plíčky
1 kostka Masoxu
1 mrkev
1 plátek celeru
3 bobkové listy
5 kuliček nového koření
5 kuliček pepře
na marinádu
sůl
mletý pepř
sušené chilli
sušený česnek
hořčice
(alobal na zabalení)
na obalení
hladká mouka
rozšlehané vejce
sůl
strouhanka
lněné semínko

Postup přípravy receptu

  1. Plíčky důkladně opláchneme, vložíme do hlubšího hrnce (vařením nabudou), přidáme všechny uvedené suroviny, nalijeme dostatečné množství vody, přivedeme k varu a pak na mírném plameni vaříme do změknutí plíček (já jsem vařila v papiňáku 30 minut).

  2. Měkké plíčky z vývaru vyndáme a odstraníme z nich dýchací trubice a průdušnice. Z plíček si vybereme celistvější část a z ní nakrájíme plátky o síle cca 1-1,5 cm.

  3. Plátky okořeníme, potřeme hořčicí, poskládáme na alobal na sebe do komínku a alobal pevně zabalíme. Dáme odležet do lednice, nejlépe přes noc.

  4. Poté plátky obalíme v mouce, vejcích a strouhance se semínkem. Vkládáme do vyšší vrstvy rozpáleného oleje a na mírném plameni smažíme z každé strany přibližně 3 minuty do zlaté barvy. Podáváme s bramborovou kaší.

  5. Zbylou část uvařených plíčků nakrájíme na drobnější kousky a připravíme “Plíčky na smetaně“. Několik receptů na ně je zde na Topreceptech.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!