Plíčky marinované,smažené v trojobalu
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- vepřové plíčky
- 1 kostka Masoxu
- 1 mrkev
- 1 plátek celeru
- 3 bobkové listy
- 5 kuliček nového koření
- 5 kuliček pepře
- na marinádu
- sůl
- mletý pepř
- sušené chilli
- sušený česnek
- hořčice
- (alobal na zabalení)
- na obalení
- hladká mouka
- rozšlehané vejce
- sůl
- strouhanka
- lněné semínko
Postup Plíčky marinované,smažené v trojobalu
Postup přípravy receptu
-
Plíčky důkladně opláchneme, vložíme do hlubšího hrnce (vařením nabudou), přidáme všechny uvedené suroviny, nalijeme dostatečné množství vody, přivedeme k varu a pak na mírném plameni vaříme do změknutí plíček (já jsem vařila v papiňáku 30 minut).
Měkké plíčky z vývaru vyndáme a odstraníme z nich dýchací trubice a průdušnice. Z plíček si vybereme celistvější část a z ní nakrájíme plátky o síle cca 1-1,5 cm.
Plátky okořeníme, potřeme hořčicí, poskládáme na alobal na sebe do komínku a alobal pevně zabalíme. Dáme odležet do lednice, nejlépe přes noc.
Poté plátky obalíme v mouce, vejcích a strouhance se semínkem. Vkládáme do vyšší vrstvy rozpáleného oleje a na mírném plameni smažíme z každé strany přibližně 3 minuty do zlaté barvy. Podáváme s bramborovou kaší.
Zbylou část uvařených plíčků nakrájíme na drobnější kousky a připravíme “Plíčky na smetaně“. Několik receptů na ně je zde na Topreceptech.