Tataráček z lilku a sušených rajčat

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 větší lilek
6-7 sušených rajčat naložených v oleji, nakrájených na kousky
1 velká cibule
1-2 stroužky česneku na plátky
1 lžíce rajčatového protlaku
lžička hořčice
rovná lžička uzené papriky
špetka cukru
chilli podle chuti
pár kapek worcestrové omáčky
olivový olej
sůl
pepř
topinky

Postup přípravy receptu

  1. Neoloupaný lilek nakrájíme na tenká kolečka, posolíme a necháme vypotit. Poté osušíme a nakrájíme na drobno. Cibuli také nakrájíme na drobné kousky a polovinu odložíme.

  2. Na oleji zpěníme polovinu cibule a česnek. Přimícháme papriku, protlak a společně restujeme. Přidáme lilek, rajčata a lehce podlijeme. Dusíme cca 8-10 minut. Přimícháme hořčici, česnek a dochutíme zbytkem surovin.

  3. Po změknutí a dochucení necháme směs vychladnout a přimícháme zbytek odložené cibule. Po úplném, vychlazení podáváme s topinkami potřenými česnekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!