Tataráček z lilku a sušených rajčat
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 větší lilek
- 6-7 sušených rajčat naložených v oleji, nakrájených na kousky
- 1 velká cibule
- 1-2 stroužky česneku na plátky
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- lžička hořčice
- rovná lžička uzené papriky
- špetka cukru
- chilli podle chuti
- pár kapek worcestrové omáčky
- olivový olej
- sůl
- pepř
- topinky
Postup Tataráček z lilku a sušených rajčat
Postup přípravy receptu
-
Neoloupaný lilek nakrájíme na tenká kolečka, posolíme a necháme vypotit. Poté osušíme a nakrájíme na drobno. Cibuli také nakrájíme na drobné kousky a polovinu odložíme.
Na oleji zpěníme polovinu cibule a česnek. Přimícháme papriku, protlak a společně restujeme. Přidáme lilek, rajčata a lehce podlijeme. Dusíme cca 8-10 minut. Přimícháme hořčici, česnek a dochutíme zbytkem surovin.
Po změknutí a dochucení necháme směs vychladnout a přimícháme zbytek odložené cibule. Po úplném, vychlazení podáváme s topinkami potřenými česnekem.