Tataráček z lososa s limetkovo-pepřovou omáčkou, rajčátky s opečeným toastíkem
Recepty, RybySuroviny
- Tataráček:
- 80 g uzeného lososa
- 1/4 šalotky
- kousíček - cca 20 g jarní cibulky
- lžička dijonské hořčice
- lžička olivového oleje
- sůl
- pepř podle chuťi
- 1 ks cherry rajčat
- pár kapek bílého vína
- Rychlá omáčka limetka s pepřem:
- 2 lžíce majonézy
- 1 lžíce olivového oleje
- 1/4 limetky
- barevný pepř podle chuťi
- Rajčátko:
- cherry rajče
- olivový olej - pár kapek
- sůl
- pepř
- 1 toastový chléb
Postup Tataráček z lososa s limetkovo-pepřovou omáčkou, rajčátky s opečeným toastíkem
Postup přípravy receptu
-
Tataráček: uzeného lososa naškrábeme nožem, dáme do mističky, nakrájíme na drobno cibule a rajčátko, přidáme do misky. Do misky dáme i zbytek surovin. Zakápneme limetou a vínem. Můžeme naservírovat tataráček na talíř.
Limetkovo-pepřová omáčka: Majonézu smícháme s olivovým olejem, vymačkáme limetu a opepříme barevným pepřem. Omáčku můžeme servírovat.
Rajčátko nakrájíme na drobno, zakápneme olejem, opepříme a osolíme, servírujeme. Toast opečeme na sucho na pánvi. Nakrájíme z jednoho toastu 4 malé kostičky.