Kefírové etážky se sýrem

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

Těsto:
250 ml kefíru
3 lžíce slunečnicového oleje
1,5 lžičky soli
350 g hladké mouky
150 g špaldové mouky
1 lžička cukru
1/2 lžičky kurkumy
20 g droždí
asi 3-4 lžíce rozpuštěného másla
100 g nastrouhaného sýra (gouda nebo eidam)
2 lžíce nasekané petrželky
1 vejce na potření
semínka nebo sekané bylinky na posyp

Postup přípravy receptu

  1. Do nádoby pekárny nasypeme suroviny na těsto v uvedeném pořadí a zapneme program na těsto. Nastrouhaný sýr promícháme s nasekanou petrželkou.

  2. Hotové vykynuté těsto vyválíme na velký plát a vykrojíme 30 koleček. Na plech vyložený pečícím papírem naskládáme 10 koleček, každé potřeme máslem a dáme na něj lžičku sýra s petrželkou. Přiklopíme dalším kolečkem těsta a zase ho potřeme máslem, dáme lžičku sýra a nahoru dáme třetí kolečko. Vše lehce zmáčkneme k sobě. Takto složené etážky necháme asi 20 minut kynout. Pak je potřeme vejcem, posypeme libovolnými semínky nebo nasekanými bylinkami a vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme asi 20 minut dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!