Grilovaná jablka s marmeládou i pro dia

Recepty, Grilování

Suroviny

4 pěkná jablka
Jahodová marmeláda
skořice
citronová šťáva
alobal",

Postup přípravy receptu

  1. Jablka nejprve namočíme asi na 10 minut do studené vody, z důvodu, aby se předešlo případnému spálení. Pak je rozpůlíme, odstraníme jádřinec a stopku i bubáka a vyhloubíme střed do mističky. Ten ihned prokapeme šťávou, aby nezhnědl a i jablko mělo lepší chuť.

  2. Z alobalu vystřihneme přiměřeně velké čtverce, do nich zabalíme půlky jablek nejprve řeznou plochou dolů – nebalíme úplně na těsno, necháváme pootevřená místa a dáme na 10 minut grilovat na 5. stupeň.

  3. Pak opatrně vyjmeme, rozbalíme – pozor na popálení, takže raději necháme zchladnout. Jablka otočíme, naplníme marmeládou, posypeme skořicí a navrch dáme malý kousek másla. Vložíme na gril a grilujeme ještě asi 10 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!