Játra se zelím a kari pastou
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 500 g kuřecích jater
- 1 menší hlávka bílého zelí
- 1 velká cibule
- 4 stroužky česneku
- 1-2 lžičky zelené kari pasty
- máslo
- pepř
Postup Játra se zelím a kari pastou
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na větší kusy a orestujeme na kousku másla. Přidáme 2 rozetřené stroužky česneku, zelenou kari pastu a pepř a vše společně smažíme asi 1 minutu. S kari pastou buďte opatrní – pálí opravdu pořádně, takže pokud máte slabší žaludek, zkuste dát napoprvé raději jenom 1 lžičku.
Po chvíli smažení přidáme na pánev celý půl kilový balíček kuřecích jater a rovnoměrně je ze všech stran opečeme (pozor, játra se nesolí).
Přidáme zelí nakrájené na nudličky a další 2 stroužky česneku, lehce podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme asi 7 minut doměkka.