Játra se zelím a kari pastou

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

500 g kuřecích jater
1 menší hlávka bílého zelí
1 velká cibule
4 stroužky česneku
1-2 lžičky zelené kari pasty
máslo
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na větší kusy a orestujeme na kousku másla. Přidáme 2 rozetřené stroužky česneku, zelenou kari pastu a pepř a vše společně smažíme asi 1 minutu. S kari pastou buďte opatrní – pálí opravdu pořádně, takže pokud máte slabší žaludek, zkuste dát napoprvé raději jenom 1 lžičku.

  2. Po chvíli smažení přidáme na pánev celý půl kilový balíček kuřecích jater a rovnoměrně je ze všech stran opečeme (pozor, játra se nesolí).

  3. Přidáme zelí nakrájené na nudličky a další 2 stroužky česneku, lehce podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme asi 7 minut doměkka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!