Kuřecí fazolkové otýpky
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí prsní řízky
- 4 lžičky krenexu
- cca 40 ks dlouhých zelených fazolek
- 4 stroužky česneku
- pepř
- sůl
- olivový olej
- máslo
- hladká mouka
- horký vývar
- 100 ml bílého vína
Postup Kuřecí fazolkové otýpky
Postup přípravy receptu
-
Maso do tenka naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme krenexem. Na každý plátek položíme asi 10 fazolek tak, aby po stranách vyčnívaly, stočíme a upevníme jehlou.
V pánvi rozehřejeme olej a máslo a otýpky zprudka opečeme dozlatova. Přidáme 3 stroužky nasekaného česneku, necháme ho rozvonět a zalijeme horkým vývarem asi do třetiny výšky masa. Přiklopíme a vložíme do trouby, rozehřáté na 200°C. Po patnácti minutách odkryjeme případně podlijeme ještě trochou vývaru a odkryté 10 minut dopékáme.
Maso udržujeme teplé a vývar vydusíme na tuk. Zalijeme vínem, necháme zprudka odpařit a zasypeme asi dvěma lžícemi hladké mouky. Prosmahneme, zalijeme horkým vývarem, přidáme zbylý stroužek česneku, utřený se solí a necháme asi 25 minut provářet. Dochutíme solí, pepřem a případně sójovou omáčkou.