Uzené pečené koleno
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1,7 kg uzeného kolena
- 8 kuliček pepře
- 3 bobkové listy
- 3 kuličky nového koření
- 1 cibule
- 1 lžíce mleté červené papriky
- 1 lžička mletého kmínu
- 5 stroužků česneku
- 400 ml černého piva
- mletý pepř
- sůl
Postup Uzené pečené koleno
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce si vložíme koleno. Zalijeme vodou, přidáme bobkový list, celé nové koření, celý pepř, očištěnou cibuli v celku, 3 stroužky česneku. Necháme vařit, dokud nám voda nezačne vařit.
Pak zmenšíme plamen a vaříme 2 hodiny.
Uvařené koleno vyjmeme z vody, přeložíme ho do zapékací mísy a potřeme směsí z mleté papriky, kmínu, 2 prolisovaných stroužků česneku, 150ml piva, soli a pepře.
Koleno pořádně potřeme, podlijeme zbylým pivem a dáme péct do vyhřáté trouby na 200°C.
Pečeme dokud kůže není křupavá. Hotové koleno podáváme s čerstvým pečivem, křenem a hořčicí.