Uzené pečené koleno

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1,7 kg uzeného kolena
8 kuliček pepře
3 bobkové listy
3 kuličky nového koření
1 cibule
1 lžíce mleté ​​červené papriky
1 lžička mletého kmínu
5 stroužků česneku
400 ml černého piva
mletý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce si vložíme koleno. Zalijeme vodou, přidáme bobkový list, celé nové koření, celý pepř, očištěnou cibuli v celku, 3 stroužky česneku. Necháme vařit, dokud nám voda nezačne vařit.

  2. Pak zmenšíme plamen a vaříme 2 hodiny.

  3. Uvařené koleno vyjmeme z vody, přeložíme ho do zapékací mísy a potřeme směsí z mleté ​​papriky, kmínu, 2 prolisovaných stroužků česneku, 150ml piva, soli a pepře.

  4. Koleno pořádně potřeme, podlijeme zbylým pivem a dáme péct do vyhřáté trouby na 200°C.

  5. Pečeme dokud kůže není křupavá. Hotové koleno podáváme s čerstvým pečivem, křenem a hořčicí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!