Tvarohové koláčky ze šlehačkového těsta

Recepty, Cukroví

Suroviny

Těsto:
1-2 smetany ke šlěhání
1/2 kg hladké mouky (může být i polohrubá)
180 g pokrmového tuku
Náplň:
2 měkké tvarohy
300 g strouhaného kokosu
cukr krupice dle chuti
citronová kůra a trochu štávy (nebo podle chuti rum)
2 vejce
moučkový cukr na obalení
vanilkový nebo skořicový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Z uvedených přísad uhněteme těsto, podle potřeby přidáme mouku, nebo přiléváme druhou šlehačku tak, aby těsto bylo vláčné a dobře se s ním pracovalo a nelepilo se. Tuk je dobré nastrouhat, aby se lépe propracoval do těsta. Odložíme vychladit do lednice.

  2. Na nápln rozmícháme dva tvarohy, vejce a kokos s cukrem. Kokos přidáváme tak, aby hmota byla hustější a daly se z ní dělat pevné hrudky, které se nebudou při pečení roztékat. Vyjmeme těsto z lednice a rozválíme placku, z které vykrajujeme plná kolečka, která klademe na plech vyloženým pečícím papírem. Na kolečka klademe hrudky kokosové náplně, pak vykrájíme kolečka s ozdobným výkrojem a ty poklademe na vrchol hrudek.

  3. Troubu necháme dobře prohřát a pečeme v ní koláčky při 170°C asi 5 minut. Koláčky pak ještě vlahé obalíme v připraveném vanilkovém (skořicovém) cukru.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!