Tvarohové koláčky ze šlehačkového těsta
Recepty, CukrovíSuroviny
- Těsto:
- 1-2 smetany ke šlěhání
- 1/2 kg hladké mouky (může být i polohrubá)
- 180 g pokrmového tuku
- Náplň:
- 2 měkké tvarohy
- 300 g strouhaného kokosu
- cukr krupice dle chuti
- citronová kůra a trochu štávy (nebo podle chuti rum)
- 2 vejce
- moučkový cukr na obalení
- vanilkový nebo skořicový cukr
Postup Tvarohové koláčky ze šlehačkového těsta
Postup přípravy receptu
-
Z uvedených přísad uhněteme těsto, podle potřeby přidáme mouku, nebo přiléváme druhou šlehačku tak, aby těsto bylo vláčné a dobře se s ním pracovalo a nelepilo se. Tuk je dobré nastrouhat, aby se lépe propracoval do těsta. Odložíme vychladit do lednice.
Na nápln rozmícháme dva tvarohy, vejce a kokos s cukrem. Kokos přidáváme tak, aby hmota byla hustější a daly se z ní dělat pevné hrudky, které se nebudou při pečení roztékat. Vyjmeme těsto z lednice a rozválíme placku, z které vykrajujeme plná kolečka, která klademe na plech vyloženým pečícím papírem. Na kolečka klademe hrudky kokosové náplně, pak vykrájíme kolečka s ozdobným výkrojem a ty poklademe na vrchol hrudek.
Troubu necháme dobře prohřát a pečeme v ní koláčky při 170°C asi 5 minut. Koláčky pak ještě vlahé obalíme v připraveném vanilkovém (skořicovém) cukru.