Bezlepková vánoční štola

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

2 vejce
50 g medu
50 g řepného sirupu
50 g cukru
vanilkový cukr
½ ČL soli
měkký tvaroh
150 g rozpuštěného másla
kůra z pomeranče
3 PL rumu
370 g BL mouky (červená Doves Farm)
100 g mletých mandlí
1 prášek do pečiva
1 PL chia semínek
1 KL xantanové mouky
1 ČL koření na vánoční štolu (z Německa-úžasné)
krabička kandovaného ovoce
hrst rozinek
hrst brusinek

Postup přípravy receptu

  1. Vejce, med, sirup, cukr, vanilkový cukr a sůl vyšleháme. Přidáme tvaroh a dobře prošleháme.Taktéž máslo. Dále zapracujeme rum, pomerančovou kůru a nakonec zbytek sypkých surovin a sušené ovoce.

  2. Necháme chvilku stát. Vál, nejlépe silikonový, potřeme olejem, těsto na něj vyklopíme a propracujeme. Vytvoříme klasický tvar štoly..silnější placku přeložíme a dotvarujeme.

  3. Troubu nahřejeme na 180°C a pečeme cca 10 min. Po této době teplotu snížíme na 160°C a dopékáme cca 30 min. Štola má být zlatavá.

  4. Ještě horkou jí potřeme máslem a hojně zasněžíme moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!