Bezlepková vánoční štola
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 2 vejce
- 50 g medu
- 50 g řepného sirupu
- 50 g cukru
- vanilkový cukr
- ½ ČL soli
- měkký tvaroh
- 150 g rozpuštěného másla
- kůra z pomeranče
- 3 PL rumu
- 370 g BL mouky (červená Doves Farm)
- 100 g mletých mandlí
- 1 prášek do pečiva
- 1 PL chia semínek
- 1 KL xantanové mouky
- 1 ČL koření na vánoční štolu (z Německa-úžasné)
- krabička kandovaného ovoce
- hrst rozinek
- hrst brusinek
Postup Bezlepková vánoční štola
Postup přípravy receptu
-
Vejce, med, sirup, cukr, vanilkový cukr a sůl vyšleháme. Přidáme tvaroh a dobře prošleháme.Taktéž máslo. Dále zapracujeme rum, pomerančovou kůru a nakonec zbytek sypkých surovin a sušené ovoce.
Necháme chvilku stát. Vál, nejlépe silikonový, potřeme olejem, těsto na něj vyklopíme a propracujeme. Vytvoříme klasický tvar štoly..silnější placku přeložíme a dotvarujeme.
Troubu nahřejeme na 180°C a pečeme cca 10 min. Po této době teplotu snížíme na 160°C a dopékáme cca 30 min. Štola má být zlatavá.
Ještě horkou jí potřeme máslem a hojně zasněžíme moučkovým cukrem.