Citrónový RAW dort
Recepty, MoučníkySuroviny
- 150 g mandle
- 30 g strouhaný kokos
- 90 g datle
- Krém:
- 300 g kešu ořechy
- 190 g citrón
- 150 g javorový sirup
- 50 g kakaové máslo
Postup Citrónový RAW dort
Postup přípravy receptu
-
Nedříve vložíme do mixéru mandle nebo jiné ořechy, které jsme předem minimálně na 3 hod namočili, a rozmixujeme je společně s kokosem a datlemi. Takto vytvořenou hmotu natlačíme na dno formy. Použila jsem dortovou formu o průměru 18 cm.
Krém: rozmixujeme kešu ořechy (opět předem namočené minimálně na 3 hodiny) s citrónovou šťávou z jednoho citrónu. Přidáme javorový sirup a rozpuštěné kakaové máslo. Vše dobře promixujeme. Krém rovnoměrně nalijeme na korpus, uhladíme a vložíme na 20 minut do mrazničky.
Dort můžeme ozdobit kůrou z citrónu a lístkem máty.
Veškeré ořechy vždy předem namočte. Lépe se s nimi pracuje a jsou lépe stravitelné.