Bezlepkový dia štrúdl

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
150 g hrubé kukuřičné mouky
50 g tapiokové mouky
100 g pohankové mouky
100 g ragi mouky
150 g bílý jogurt
200 g tuku
1/2 sáčku jedlé sody
kukuřičná strouhanka na posyp těsta
Náplň:
10 jablek
skořice
med
vlašské ořechy
kokosový cukr dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Těsto: zaděláme všechny suroviny s teplou vodou (množství odpovídající kelímku od jogurtu), necháme odpočinout přikryté mísou. Těsto je vláčné a nelepivé, krásně se rozvaluje.

  2. Mezitím oloupáme jablka. Necháme je celá, lépe se pak strouhají. Těsto vyválíme na plát, lehce podsypáváme jakoukoliv bezlepkovou hladkou moukou, kterou máme - sojová, kukuřičná.

  3. Povrch těsta posypeme kukuřičnou strouhankou, jablka strouháme na nudličky z výšky přímo na těsto po celé ploše v tenké vrstvě. Cca 5 jablek na jeden plát. Posypeme skořicí, kokosovým cukrem nebo pokapeme medem.

  4. Sekané oříšky: pokud nemáte nebo děláte závin i pro malé děti či babičku a dědečka, vůbec nemusí být, ragi mouka má oříškovou chuť sama o sobě. Opět lehce posypeme strouhankou, zabrání to promáčení těsta.

  5. Tvoříme klasický závin, na plechu propícháme vidličkou po celé délce. Lehce potřeme pouze vodou. Pečeme 30-40 minut při 180°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!