Bezlepkové noky s tomatovou omáčkou
Recepty, Dietní receptySuroviny
- Suroviny na noky:
- 200 g směsi na Jáhlové těsto Nominal
- 300 ml vody
- Ostatní suroviny:
- 1 plechovka loupaných rajčat
- 100 g šunky (raději Prosciutta)
- 50 g mladého sýra (ideálně Pecorino)
- 2-3 stroužky česneku
- 1 polévková lžíce sekané čerstvé bazalky
- 1/2 čajové lžíce sušeného oregana
- pepř
- sůl
Postup Bezlepkové noky s tomatovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Klasické noky připravíme velice snadno. Suroviny intenzivně promícháme a necháme asi 10 minut odležet. Poté znovu prohněteme a můžeme tvarovat.
Způsobů je celá řada, ale asi nejjednodušší je vyválet tenký váleček (cca 1 cm) a ten rozkrájet rovně nebo zešikma na menší kousky. Výsledné tvary vhodíme do vroucí vody asi na 5-6 min. Po vytažení necháme odkapat v cedníku.
Na lžíci olivového oleje osmahneme na plátky nakrájený česnek, pak přidáme šunku na kostičky a za chviličku i sušené oregano. Nakonec půjdou rajčata z konzervy, které společně s ostatními surovinami podusíme, aby se omáčka zredukovala.
Asi po 10 minutách okořeníme solí a pepřem a ještě chvíli dusíme. Nakonec přidáme sekané lístky bazalky. Omáčku smícháme s noky a bohatě posypeme strouhaným pecorinem.