Bezlepkové noky s tomatovou omáčkou

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

Suroviny na noky:
200 g směsi na Jáhlové těsto Nominal
300 ml vody
Ostatní suroviny:
1 plechovka loupaných rajčat
100 g šunky (raději Prosciutta)
50 g mladého sýra (ideálně Pecorino)
2-3 stroužky česneku
1 polévková lžíce sekané čerstvé bazalky
1/2 čajové lžíce sušeného oregana
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Klasické noky připravíme velice snadno. Suroviny intenzivně promícháme a necháme asi 10 minut odležet. Poté znovu prohněteme a můžeme tvarovat.

  2. Způsobů je celá řada, ale asi nejjednodušší je vyválet tenký váleček (cca 1 cm) a ten rozkrájet rovně nebo zešikma na menší kousky. Výsledné tvary vhodíme do vroucí vody asi na 5-6 min. Po vytažení necháme odkapat v cedníku.

  3. Na lžíci olivového oleje osmahneme na plátky nakrájený česnek, pak přidáme šunku na kostičky a za chviličku i sušené oregano. Nakonec půjdou rajčata z konzervy, které společně s ostatními surovinami podusíme, aby se omáčka zredukovala.

  4. Asi po 10 minutách okořeníme solí a pepřem a ještě chvíli dusíme. Nakonec přidáme sekané lístky bazalky. Omáčku smícháme s noky a bohatě posypeme strouhaným pecorinem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!