Hovězí nudličky s vodním (čínským) celerem a ústřicovou omáčkou
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 250 g falešné svíčkové
- 3-4 stvoly řapíkatého celeru
- 2 menší cibule
- pár listů thajské bazalky
- 5 PL ústřicové omáčky
- 1 PL sójové omáčky
- 1 PL solamylu
- sezam na posypání
- olej
- sůl
Postup Hovězí nudličky s vodním (čínským) celerem a ústřicovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Maso, nejlépe trochu zmrzlé, nakrájíme na co nejtenčí nudličky a osolíme. Stonky celeru překrájíme na cca 3 cm kousky a cibule na měsíčky. Ústřicovou a sójovou omáčku rozmícháme se škrobem.
Na rozpáleném oleji osmažíme nudličky, stačí tak 2 minuty, aby maso neztvrdlo. Vyjmeme, olej necháme na pánvi a vhodíme cibuli. Pokud budete používat celer řapíkatý, dejte ho současně s cibulí. Vodní celer přidáme až ke konci restování, změkne rychle. Restujeme na skus.
Vrátíme do pánve maso, přilijeme směs se škrobem a prohřejeme. Pokud bude směs příliš hustá, povolíme trochou vody. Odstavíme a vmícháme nasekanou thajskou bazalku. Podáváme posypané sezamem a s rýží.