Hovězí nudličky s vodním (čínským) celerem a ústřicovou omáčkou

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

250 g falešné svíčkové
3-4 stvoly řapíkatého celeru
2 menší cibule
pár listů thajské bazalky
5 PL ústřicové omáčky
1 PL sójové omáčky
1 PL solamylu
sezam na posypání
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso, nejlépe trochu zmrzlé, nakrájíme na co nejtenčí nudličky a osolíme. Stonky celeru překrájíme na cca 3 cm kousky a cibule na měsíčky. Ústřicovou a sójovou omáčku rozmícháme se škrobem.

  2. Na rozpáleném oleji osmažíme nudličky, stačí tak 2 minuty, aby maso neztvrdlo. Vyjmeme, olej necháme na pánvi a vhodíme cibuli. Pokud budete používat celer řapíkatý, dejte ho současně s cibulí. Vodní celer přidáme až ke konci restování, změkne rychle. Restujeme na skus.

  3. Vrátíme do pánve maso, přilijeme směs se škrobem a prohřejeme. Pokud bude směs příliš hustá, povolíme trochou vody. Odstavíme a vmícháme nasekanou thajskou bazalku. Podáváme posypané sezamem a s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!