Jablkovo-mandlový koláč
Recepty, MoučníkySuroviny
- 300 g hladké mouky
- 125 g hery
- 2 žloutky
- 3 lžice šlehačky
- 2 lžice cukru
- špetka soli
- Náplň:
- 4 jablka
- 50 g mletých mandlí
- 2 lžice cukru
- 2 lžice mandlového likéru
- 1 žloutek
Postup Jablkovo-mandlový koláč
Postup přípravy receptu
-
Mouku, Heru, cukr, žloutky, šlehačku a sůl zpracujeme v těsto, které vyválíme nebo jen namačkáme do koláčové formy (z toho kousek necháme na dozdobení) a vidličkou na více místech propícháme.
Jablka oloupeme a nakrájíme na slabé plátky.
V misce je smícháme s mandlema cukrem a likérem.
Poté rozložíme jablka na těsto a koláč dozdobíme.
Těsto navrchu potřeme žloutkem a dáme do vyhřáté trouby na 180°C péct zhruba na 45 minut.