Jablkovo-mandlový koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

300 g hladké mouky
125 g hery
2 žloutky
3 lžice šlehačky
2 lžice cukru
špetka soli
Náplň:
4 jablka
50 g mletých mandlí
2 lžice cukru
2 lžice mandlového likéru
1 žloutek

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, Heru, cukr, žloutky, šlehačku a sůl zpracujeme v těsto, které vyválíme nebo jen namačkáme do koláčové formy (z toho kousek necháme na dozdobení) a vidličkou na více místech propícháme.

  2. Jablka oloupeme a nakrájíme na slabé plátky.

  3. V misce je smícháme s mandlema cukrem a likérem.

  4. Poté rozložíme jablka na těsto a koláč dozdobíme.

  5. Těsto navrchu potřeme žloutkem a dáme do vyhřáté trouby na 180°C péct zhruba na 45 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!