Uzené maso v pórkovo-cibulovém zelí
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 300-400 g uzené krkovice
- 1 větší pórek (bílá část)
- 4 větší cibule
- lžíce hladké mouky
- lžíce sádla
- cca 1 hrnek masového vývaru
- kmín
- sůl
- cukr
- ocet
Postup Uzené maso v pórkovo-cibulovém zelí
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky velikosti sousta. Cibuli a pórek nakrájíme na půlkolečka. Na sádle opečeme maso a po chvíli přidáme cibuli s pórkem. Restujeme společně asi 6-7 minut.
Zaprášíme moukou, orestujeme a zalijeme vývarem. Přidáme kmín a sůl a vaříme 15-20 minut. Často promícháváme, aby se zelí nepřipálilo.
Když cibule změkne, zelí dochutíme octem a cukrem. Mělo by se podobat chutí hlávkovému. Maso tomu dodá dobrou chuť. Podáváme s brambory, chlebem nebo knedlíky.