Uzené maso v pórkovo-cibulovém zelí

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

300-400 g uzené krkovice
1 větší pórek (bílá část)
4 větší cibule
lžíce hladké mouky
lžíce sádla
cca 1 hrnek masového vývaru
kmín
sůl
cukr
ocet

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky velikosti sousta. Cibuli a pórek nakrájíme na půlkolečka. Na sádle opečeme maso a po chvíli přidáme cibuli s pórkem. Restujeme společně asi 6-7 minut.

  2. Zaprášíme moukou, orestujeme a zalijeme vývarem. Přidáme kmín a sůl a vaříme 15-20 minut. Často promícháváme, aby se zelí nepřipálilo.

  3. Když cibule změkne, zelí dochutíme octem a cukrem. Mělo by se podobat chutí hlávkovému. Maso tomu dodá dobrou chuť. Podáváme s brambory, chlebem nebo knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!