Uzené kuřecí čtvrtky na cibuli
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 uzené kuřecí čtvrtky
- 3 velké cibule, (cca 360 g), nakrájené na tenké půlměsíčky
- 2 stroužky česneku nakrájené na tenké plátky
- 2 lžíce oleje
- 150 g slaniny nakrájené na tenké proužky
- 150 ml vývaru
- špetku mletého pepře
Postup Uzené kuřecí čtvrtky na cibuli
Postup přípravy receptu
-
V papiňáku, na rozehřátém oleji, osmažíme do zlatavé barvy slaninu. Poté ji z hrnce vybereme a odložíme stranou.
Do rozehřátého tuku v hrnci dáme nakrájený česnek a cibule, promícháme a restujeme 5 minut. Poté přidáme osmaženou slaninu, pepř, kuřecí čtvrtky a zalijeme vývarem.
Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu vaříme na mírném plameni 5 minut.
Po ochlazení hrnec otevřeme a můžeme podávat. Na přílohu se hodí šťouchané brambory, nebo rýže.