Tymiánové kuře s bramborami

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí stehýnka
6 brambor
1/5 červené papriky
10 cm pórku
tymián
sádlo
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Remosku silně vymažem sádlem. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, dáme do misky a přidáme na kostičky nakrájenou papriku a pórek na proužky. Osolíme, promícháme a rozložíme na dno remosky. Přidáme k nim tymián. Na brambory dáme omytá, osolená stehýnka, na každé stehýnko dáme tymián a sádlo. Opepříme a dáme péci.

  2. Po půl hodině brambory promícháme a stehýnka potřeme výpekem. Ještě po půl hodině opakujeme, pak už ne, aby stehýnka byla křupavá. Pečeme asi 1 a 3/4 hod do zlatova. Můžeme péct i v troubě a dát toho více podle potřeby.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!