Rychlá špenátová omáčka
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 300 g špenátový protlak
- 5 stroužků česnek
- sůl podle své chuti
- 20 g másla
- 1 dl vody
- Bramborová kaše:
- 300 g brambor
- 50 g másla
- 1 dl mléka
- sůl do brambor 1/2 čl
- Příloha:
- 2-3 natvrdo uvařená vajíčka
Postup Rychlá špenátová omáčka
Postup přípravy receptu
-
Najskôr si uvaríme zemiaky a s maslom a mliekom ušlaháme zemiakovú kašu, potom si pripravíme špenát, na masle si opražíme pretlačený cesnak a pridáme pretlak a vodu, prevaríme osolíme.
Pridáme za dve plné polievkové lyžice zemiakovej kaše a znovu prevaríme, špenát sme tak zahustili a môžeme podávať so zemiakmi a vajíčkami.