Rychlá špenátová omáčka

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

300 g špenátový protlak
5 stroužků česnek
sůl podle své chuti
20 g másla
1 dl vody
Bramborová kaše:
300 g brambor
50 g másla
1 dl mléka
sůl do brambor 1/2 čl
Příloha:
2-3 natvrdo uvařená vajíčka

Postup přípravy receptu

  1. Najskôr si uvaríme zemiaky a s maslom a mliekom ušlaháme zemiakovú kašu, potom si pripravíme špenát, na masle si opražíme pretlačený cesnak a pridáme pretlak a vodu, prevaríme osolíme.

  2. Pridáme za dve plné polievkové lyžice zemiakovej kaše a znovu prevaríme, špenát sme tak zahustili a môžeme podávať so zemiakmi a vajíčkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!