Kaki bublanina

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
1/2 másla nebo Hery (125 g) - změklé
3 vejce
1/2 l mléka
300 g špaldové mouky
100 g polohrubé mouky
150 g fruktozy (nebo normálního cukru)
1 prášek do pečiva
kůru z 1/2 citronu
Na kaki náplň:
4 kaki
Na ochucení:
kaki
špetka skořice
muškát
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Přiznávám, že já těsto díky únavě a pokročilé době dělala v pečce. Prostě jsem do nádoby dala suroviny v pořadí tekuté, tuhé, jak je uvedeno v surovinách a zapnula program Těsto. Máslo bylo velmi změklé. Samozřejmě můžeme připravit i klasicky v míse.

  2. Kaki nakrájíme na kousky, ochutíme.

  3. Tekuté těsto nalijeme na pekáč vyložený papírem nebo potřený tukem a vysypaný např. kokosem.

  4. Pečeme dle své trouby, já pekla 30 min. na 175 °C


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!