Kaki bublanina
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 1/2 másla nebo Hery (125 g) - změklé
- 3 vejce
- 1/2 l mléka
- 300 g špaldové mouky
- 100 g polohrubé mouky
- 150 g fruktozy (nebo normálního cukru)
- 1 prášek do pečiva
- kůru z 1/2 citronu
- Na kaki náplň:
- 4 kaki
- Na ochucení:
- kaki
- špetka skořice
- muškát
- citronová šťáva
Postup Kaki bublanina
Postup přípravy receptu
-
Přiznávám, že já těsto díky únavě a pokročilé době dělala v pečce. Prostě jsem do nádoby dala suroviny v pořadí tekuté, tuhé, jak je uvedeno v surovinách a zapnula program Těsto. Máslo bylo velmi změklé. Samozřejmě můžeme připravit i klasicky v míse.
Kaki nakrájíme na kousky, ochutíme.
Tekuté těsto nalijeme na pekáč vyložený papírem nebo potřený tukem a vysypaný např. kokosem.
Pečeme dle své trouby, já pekla 30 min. na 175 °C