Hrachová polévka s pečenými kuřecími kuličkami

Recepty, Polévky

Suroviny

cca 400 g žlutého půleného hrachu
1 velká či 2 malé mrkve
1 velká cibule
4 stroužky česneku
trocha oleje
majoránka
kmín
sůl
pepř
medvědí česnek
chilli
Na jíšku:
slabší lžíce sádla (nebo oleje)
vrchovatější lžíce mouky
voda
Masové kuličky:
cca 500 g mletého kuřecího masa
50 g strouhaného Cheddaru
1 vejce
2 lžíce strouhanky
1 větší stroužek česneku (prolisovaný)
1 lžíce hořčice
petrželová nať
pažitka
sůl
pepř
1 jarní cibulka

Postup přípravy receptu

  1. Hrách jsem dala přes noc namočit.

  2. Druhý den jsem mrkev a cibuli rozmělnila pomocí tyčového mixéru, v hrnci osmahla na trošce oleje a to jsem zalila vodou s namočeným hrachem a přidala jsem ještě tak 2 hrnky vody. Trochu jsem to posolila a nechala vařit.

  3. Troubu jsem zapnula na 200.

  4. Mleté maso jsem smíchala se všemi ingrediencemi - bylinky podle chuti, jak kdo má rád, cibulka nadrobno. Pak jsem dělala malé kuličky, které jsem pokládala na pečícím papírem vyložený plech, a dala je na zhruba 20 - 25 minut péct.

  5. Když už byl hrách měkký, ochutila jsem polévku solí a pepřem, spoustou majoránky, trochou mletého kmínu a chilli a přilila jsem asi ještě 3-4dcl vody.

  6. Do toho jsem si udělala jíšku a vmíchala ji do polévky. Tu jsem nechala tak 10 minut povařit.

  7. Úplně nakonec jsem přidala prolisovaný česnek.

  8. Masové koule lze naservírovat na talíř a přelít polévkou anebo je dát až do polévky. Nakonec jsem polévku ochutila a ozdobila sušeným medvědím česnekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!