Tykvový prívarok s koprem

Recepty, Omáčky

Suroviny

1 středně velká dýně
1 svazek kopru
1 středně velká nová cibule
1 KL krystalový cukr
2 lžíce polohrubé mouky
6-7 dcl mléka
voda
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Tekvicu ošúpeme, nastrúhame na hrubom strúhadle, zasypeme lyžičkou soli premiešame a necháme chvíľu vypotit.

  2. Na oleji usmažíme cibuľku, len slabo, pridáme vyžmýkanú tekvicu a na drobno pokrájaný kôpor.

  3. Premiešame, pridáme soľ a lyžičku cukru.

  4. Premiešame,5-6 min. zakryté podusíme. Keď je málo šťavy, pridáme pohár vody (1 1/2-2 dc).

  5. V 2 dcl mlieka rozmiešame 2 kopcovité lyžice polohrubej múky, nesmie byť hrčkavá, pridáme do tekvice, dobre rozmiešame a pridáme toľko mlieka aby sme mali prívarkovú konzistenciu.

  6. Za občasného miešania necháme prevrieť a zakryté odstavíme. Na tanieri kto chce,ochutí si s lyžičkou octu, alebo citronovou šťavou..


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!