Tykev na víně

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 kg tykve
1 lžíce worcestrové omáčky
1 lžička citronové šťávy
1 lžička cukru
špetka mletého zázvoru
1 lžíce olivového oleje
sůl
1 dl bílého vina
2 hřebíčky
kousek celé skořice

Postup přípravy receptu

  1. Tekvicu ošúpeme a dužinu nakrájame na kocky. Pridáme worcester, šťavu, soľ, cukor, zázvor a olej a dobre premiešame. Necháme 15 minút postáť.

  2. Do hrnca dáme víno, 1 dl vody, škoricu a klinčeky a 5 minút povaríme.

  3. Vyberieme klinčeky a škoricu a do hrnca dáme tekvicu aj s pustenou šťavou. Varíme asi 10-15 min, kým tekvica nebude jemne chrumkavá.

  4. Tekvicu podávame s ryžou, obloženú paradajkami alebo ako prílohu k mäsu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!