Tykev na víně
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 kg tykve
- 1 lžíce worcestrové omáčky
- 1 lžička citronové šťávy
- 1 lžička cukru
- špetka mletého zázvoru
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl
- 1 dl bílého vina
- 2 hřebíčky
- kousek celé skořice
Postup Tykev na víně
Postup přípravy receptu
-
Tekvicu ošúpeme a dužinu nakrájame na kocky. Pridáme worcester, šťavu, soľ, cukor, zázvor a olej a dobre premiešame. Necháme 15 minút postáť.
Do hrnca dáme víno, 1 dl vody, škoricu a klinčeky a 5 minút povaríme.
Vyberieme klinčeky a škoricu a do hrnca dáme tekvicu aj s pustenou šťavou. Varíme asi 10-15 min, kým tekvica nebude jemne chrumkavá.
Tekvicu podávame s ryžou, obloženú paradajkami alebo ako prílohu k mäsu.