Trhané vepřové v domácí BBQ omáčce
Recepty, Vepřové masoPostup Trhané vepřové v domácí BBQ omáčce
Postup přípravy receptu
-
Předehřejte troubu na 220 °C.
Maso omyjte, důkladně osušte a ze všech stran do něj vmasírujte BBQ omáčku. Pekáč vystelte alobalem tak, aby se všech stran dostatečně přečuhoval a mohli jste do něj celý kus masa dobře zabalit. Maso položte na alobal, ale ještě nezavírejte- nejdřív bude potřebovat zatáhnout na vyšší teplotu.
Strčte ho do rozehřáté trouby a pečte zhruba 40 minut, dokud povrch pěkně nezhnědne. Poté ho vytáhněte a teplotu snižte na 125 °C. Máte-li tekutý kouř, maso jím polijte, pokud ne, tak vůbec nevadí. Maso pečlivě zavřete do alobalu, dejte do trouby a pečte při této teplotě tak 7 hodin. Jeho vnitřní teplota by měla být nějakých 90 °C.
Po uplynutí této doby maso z trouby vyndejte, rozbalte, slijte veškeré vypečené šťávy a ty uschovejte. Zvyšte teplotu trouby na 250 °C a pečte do křupava zhruba 10-15 minut.
Po vyndání z trouby zase zabalte do alobalu a nechte cca 10 minut odpočívat. Maso tak bude ještě šťavnatější, všechno totiž zůstane krásně uvnitř.