Candát z Rozkoše

Recepty, Ryby

Suroviny

1 candát
1 malý citron
sůl
40 g másla
1 maličká cibulka
nasekaný libeček
mletý pepř
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Candáta očistíme, vykucháme, po délce překrojíme na dvě poloviny a zbavíme páteře. Nakrájíme na porce, do kterých uděláme zářezy, aby se candát při pečení nezkroutil. Osolíme, pokapeme citronem a necháme proležet, maso se citronovou šťávou zpevní.

  2. Na talířek dáme změklé máslo, přidáme na jemno nastrouhanou cibuli, pepř, libeček a vidličkou našleháme. Potřeme porce candáta, kterého dáme na grilovací plech, posypeme kmínem a upečeme v troubě na 200°C asi 30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!