Kuře na hříbcích v alobalu

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kuře nebo 4 stehna
60 g másla
4 plátky slaniny
1 cibule
200 g očištěných hříbků nebo žampiónů
sladká paprika a sůl
(sušený česnek, špetka pepře a špetka kmínu)

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné kuře rozdělíme na 4 porce, vykostíme, osolíme a posypeme mletou paprikou. Alobal potřeme máslem, na každý díl alobalu položíme plátek slaniny, 2 kolečka cibule, plátky hub a navrch porci kuřete. Na kuře můžeme přidat ještě plátek slaniny (lze vynechat) a na povrch položíme malý oříšek másla. Dobře zabalíme, aby nemohla z balíčku unikat šťáva.

  2. Připravené balíčky jednotlivých porcí vložíme do pekáčku a zvolna pečeme asi 50 – 60 minut (podle velikosti kuřecí porce). Upečené kuře podáváme s bramborem nebo dušenou rýží a rajčatovým, nebo i jiným salátem.

  3. Osvědčily se mi tyto malé vychytávky: cibuli a houby posypu suš. česnekem, jen s malou špetičkou soli, a houby navrch ještě jemně popepřím a trošku posypu drceným kmínem. Plátky hub i plátky cibule jsou pak božské. Hub a cibule dávám hodně, jsou po jemném přikořenění opravdu delikatesní. Vynikající je i ta šťáva na dně alobalu, tak ať o ni nepřijdete při rozbalování.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!