Hovězí kostky na slanině a žampionech

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

400 g hovězího masa (zadního)
150 g slaniny vcelku
200 g žampionů
sůl
drcený pepř
mletá paprika
olivový olej
tmavá jíška Knorr

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso nakrájíme na kostky. V hrnci rozehřejeme trochu oleje a osmažíme na něm na kostičky nakrájenou slaninu. Přidáme hovězí maso a restujeme. Přidáme cca 2 lžíce mleté papriky, osolíme, opepříme. Zamícháme a zalijeme vroucí vodou. Necháme vařit do změknutí, cca 2 hodiny. Po chvilce vždy zamícháme a přidáváme vodu.

  2. Když je maso měkké, přidáme nakrájené žampiony. Pokud chceme omáčku trochu pikantní, můžeme přidat chilli omáčku Sriracha. Omáčku zahustíme jíškou a provaříme ještě 10 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!