Rýžovo-žampionový nákyp
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 250 g uvařené nebo udušené rýže
- 350 g žampionů
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička mletého kmínu
- sůl
- olej
- petrželová nať
- pepř
- bílý pepř
- 1 dl mléka
- 2 vejce
Postup Rýžovo-žampionový nákyp
Postup přípravy receptu
-
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a na plátky narezaný cesnak.
Pridáme plátky šampiňónov, rascu, korenie, soľ a 5 min. restujeme.
Do vymasteného pekáčika dáme ryžu a na ňu rozložíme huby.
Vajcia rozšľaháme s mliekom, bielym korením, troškou soli a zalejeme jedlo.
Pečieme v rúre na 180°C asi 20 min dozlata.
Pri podávaní posypeme sekanou vňaťou.