Kapustovo- bramborový salát se slaninou a koprem

Recepty, Saláty

Suroviny

600 g brambor
450 g kapusty (nakrájené na nudličky)
1 větši cibule
150 g slaniny (pokrájené)
4 Pl octa
200 ml vývaru
1 PL hořčice
kopr
sůl
čerstvý mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme doměkka. Zchladlé brambory oloupeme a nakrájíme na plátky (nebo na malé kostičky).

  2. Kapustu pokrájenou na nudličky, blanšírujeme v osolené vodě asi 3 minuty.

  3. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  4. Pokrájenou slaninu opečeme dokřupava, přidáme pokrájenou cibuli a společně opékáme.

  5. Na dresink smícháme vývar, hořčici a okořeníme solí, čerstvým mletým pepřem a pokrájeným čertvým koprem.

  6. Kapustu promícháme s bramborami, zakapeme dresinkem, osmaženou slaninou a cibulkou a podáváme. Na talíři zdobíme osmaženou cibulkou, slaninou a snítkem kopru.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!