Tofu s rajčaty, bramborami a oregánem
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 800 g dobrých menších nových brambor
- 2 balení Naturvia tofu stripes
- 600 g čerstvých cherry rajčátek
- svazek čerstvého oregána
- olivový olej
- červený vinný ocet
- pepř
- sůl
Postup Tofu s rajčaty, bramborami a oregánem
Postup přípravy receptu
-
Omyté brambory vložte do hrnce osolené, vařící se vody a vařte do měkka. Mezi tím předehřejte troubu na 200°C.
Rajčata omyjte, dejte je do mísy a každé trochu nařízněte na slupce. Zalijte je vařící vodou a nechte je asi minutu pařit. Poté vodu slijte a rajčata oloupejte.
Když jsou brambory hotové, dejte je do zapékací mísy a každý brambor rukou či vidličkou rozmáčkněte.
Ze svazku oregána oberte lístky a spolu s trochou soli, olivovým olejem a trochou vinného octa je rozmixujte v mixéru/mlýnku na koření (můžete to udělat i v hmoždíří, ale na základě osobní zkušenosti příště použiju ten mlýnek). Mělo by to mít spíš tekutou konzistenci zálivky.
Do zapékací mísy přidejte rajčata a tofu, lehce promíchejte s bramborem a zalijte oregánovou zálivkou.
Opět lehce promíchejte, dle chuti dosolte a opepřete.
Ve vyhřáté troubě pečte asi 40 minut, dokud nejsou brambory lehce opečené.