Tofu cheesecake
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 200 g tofu natural
- 200 g sýra ricotta
- 2 vejce
- 4 lžíce lněných semínek
- 4 lžíce slunečnicových semínek
- 2 lžíce vlašských ořechů
- 2 lžíce kokosu
- 1 vanilkový lusk
- 1 citron
- stevie nebo cukr
Postup Tofu cheesecake
Postup přípravy receptu
-
Lněná a slunečnicová semínka namočíme na 4 hodiny do vody. Poté je přesuneme i s vodou do mixéru, přidáme vlašské ořechy a kokos a vše umixujeme na hustou hladkou hmotu, trvá to asi 2 minuty.
Do směsi zašleháme 1 bílek a takto připravené těsto“ vylijeme do formy vyložené pečicím papírem.
Nyní dáme do mixéru tofu, sýr a 4 odměrky stevie. Přidáme šťávu z 1 citronu a vyškrábaná zrníčka z vanilkového lusku. Všechno rozmixujeme dohladka, v případě potřeby ředíme vodou, aby nebyla směs díky tofu hrudkovitá.
Nakonec přidáme zbylý žloutek a 1 celé vejce a lehce zamícháme. Nalijeme na spodní vrstvu, ozdobíme vanilkovým luskem a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 40 minut, dokud nezačnou okraje začnou lehce zlátnout.
Cheesecake necháme vychladit v lednici minimálně 4 hodiny, nejlépe však do druhého dne. Není příliš sladký, kdo je na sladké, doporučuji cukru přidat.