Těstoviny v omáčce z kořenové zeleniny a sýru
Recepty, OmáčkySuroviny
- 300 g těstovin
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 1 petržel
- 1/2 menšího celeru
- 2 stroužky česneku
- lžička hořčice
- 1/2 lžičky cukru
- 150 ml smetany 12%
- lžička dobré sojové omáčky (nemusí být)
- 80-100 g strouhané Goudy
- sůl
- pepř
- 4 kuličky nového koření
- 1 bobkový list
- máslo
- petrželka
Postup Těstoviny v omáčce z kořenové zeleniny a sýru
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny uvaříme ve slané vodě podle návodu. Mezitím nakrájíme cibuli, česnek a zeleninu na drobno.
Na másle zpěníme cibuli s česnekem. Přidáme všechnu zeleninu a restujeme asi pět minut. Přidáme hořčici, cukr sůl a nové koření s bobkovým listem.
Po zarestování zeleninu zalijeme vodou tak, aby byla těsně nad úrovní zeleniny. Vaříme do změknutí.
Z měkké zeleniny vytáhneme bobkový list a nové koření. Ponorným mixérem vše rozmixujeme do hladka.
Přidáme smetanu, sýr a necháme na slabém plameni omáčku pomalu vařit do rozpuštění sýru. Nakonec omáčku dochutíme.
Těstoviny můžeme na talíři polít omáčkou, nebo přímo vmíchat do omáčky a podávat. Nakonec je posypeme nasekanou petrželkou.